Aan het laden...
aan het laden

Fruitplanten combi BIO

Fruitplanten combi BIO

3-5 werkdagen

Heerlijke combinatie van aardbeien, blauwe bessen, vijgen en bramen!

Wil je een bericht toevoegen?
nog 250 / 250 tekens over

29,95

In winkelmand

Informatie Fruitplanten combi BIO

Deze toffe set fruitplanten zijn Tasty Green, oftewel 100% biologisch gekweekt fruit. Dat wil zeggen dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic. 

Braam

Rubus Fruticosus Black Satin is een krachtig groeiende, doornloze zwarte braam. De struik heeft donkergroene, ovale, gekartelde bladeren. Hij heeft een lange oogsttijd en zorgt voor grote, glanzende vruchten die veel sap bevatten. Bramen zijn eerst groen, daarna kleuren ze rood en op het laatst nemen ze die mooie donkere paars-zwarte kleur aan. Ze zitten vol mineralen en zijn zoet van zichzelf.

Dat de struiken geen stekels hebben heeft geen invloed op de smaak van de vrucht, wel zijn ze zonder stekels kind vriendelijker. De roze bloemen van deze braam zijn erg opvallend. De bestuiving van de bloemen gebeurt door bijen en hommels, waardoor je maar één plant nodig hebt om vruchten te krijgen. Toch is het leuk om meerdere bramen te planten. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor verschillende soorten naast elkaar.

Standplaats

De planten kunnen op 1,5 tot 3 meter van elkaar geplant worden. De planten kunnen tegen schaduw, maar geven meer vruchten op een zonnige en beschutte plek.

Snoeien

Dikke takken moeten in het voorjaar vastgebonden worden, deze geven de mooiste vruchten. Alles wat dan nog teveel is wegsnoeien. Gebruik een muur of schutting om de takken met behulp van draden te geleiden. De draden kunnen ook tussen twee palen gespannen worden. De bramen geven vruchten op stengels die het vorige jaar gevormd zijn. Snoei regelmatig, dit kan zowel in het voor- als het najaar. Na de oogst de takken waaraan de vruchten hebben gezeten volledig wegsnoeien. Door regelmatige snoei voorkom je ook uitbreiding van ziekten.

Vijg

De Ficus Gustissimo Perretta is een vijgenboom die twee keer per jaar vrucht geeft en het meest geschikt is voor ons klimaat. Deze vijgenboom is bijzonder winterhard en geeft je tuin een mediterrane sfeer. De vrucht heeft een zoete smaak en kan gelijk gegeten worden als je hem plukt. De vijgen zijn groen, bruin met vruchtvlees wat diep rood is van kleur. De vijg heeft geen bloemen, in feite zijn de vruchten tevens de bloemen. De bladeren van de vijgenboom zijn in de vorm van een hand. Het blad van de vijgenboom is het meest bekend uit de afbeeldingen van Adam en Eva in de klassieke schilderkunst, waar het vijgenblad werd gebruikt voor het bedekken van het naakte lichaam. In het tweede jaar na het planten kunnen we vanaf einde zomer gaan oogsten. De vruchten zullen beter rijpen wanneer je de boom beschermt tijdens de winter.

Standplaats

De Ficus Gustissimo Perretta heeft een beschutte, maar zonnige standplaats nodig, het liefst zo warm mogelijk. Tuin op het zuiden, uit de wind is dus optimaal. Het is een snelle groeier dus als je hem niet snoeit zal hij zo enkele meters hoog worden. Deze vijg nestelt zichzelf sneller dan de meeste variëteiten.

Snoeien

Vind je de takken te lang worden, dan kan je de vijg snoeien.

Specificaties

Type plant Tuinplant
Soort plant Fruitplant
Hoogte plant ca. 35 cm
Waterbehoefte 2x per week
Standplaats Halfschaduw, Zon
Giftig Nee
Potmaat 13 cm
Schrijf een beoordeling


Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Mand Gaby natural 21cm

7,95

Sierpot Wit

9,95

Sierpot Kapern

9,95

Maak een keuze